21 Eylül 2016 Çarşamba

EN İYİ SALON VE ATMOSFERLER



          7.Maccabi Fox Tel Aviv:



          Bir Euroelague ve F4 gediklisi.Son şampiyonluğu 2014 de kazandılar Milano da.11,060 kişilik kapasiteleri var ve gerçekten zor bir deplasman.Genelde kadrolarını İsrail ve Amerikan oyuncularıyla harmanlıyorlar,Duyguduma göre İsrail halkı Amerikalı basketbolculara büyük sevgi besliyormuş.Son iki sezondur bireysel,takım olmaktan uzak da olsalar Maccabi her zaman iddialı bir basketbol ve Euroleague ekolüdür.

          6.Zalgiris Kaunas:




          Maçlarını 15,000 kişilik Zalgirio Arena da oynuyorlar.Litvanya basketbolunun en önemli temsilcisi  bir Euroleague gediklisi daha.Son zamanlarda playofftan öteye gidemese de dolu ve basketboldan anlayan tribünleriyle çok sağlam bir yeri var Avrupa basketbolunda.

          5.Galatasaray Odeabank:


          Geçen sezonun Eurocup şampiyonu,her zaman dolu ve susmayan takımını ateşleyen seyircisiyle 5.sırada.Maçlarını 12.000 kişilik Abdi İpekçi Arena da oynuyorlar.

          4.Olympiakos:


          11.000 kişilik salonları var(Peace and Friendship Stadium).Olympiakos'un 3. çeyrekte efsane basketbol oynayarak maclarını çevirdiği,sakallının yani Spaounulis'in coştuğu salon.Spa'nın isabetli atışlarından sonra Kill Bill ıslığı da çalıyor.

          3.Kızılyıldız:


          22.000 kişilik futbol stadyumlarını andıran bir salonları var.Kombank Arena.Burayı Partizanla paylaşıyorlar ama onlar bu sene Şampiyonlar Ligi'nde.Her iki taraftar grubu da büyüleyici bir atmosfer yapıyorlar,Kazanılması zor bir deplasman

          2.Fenerbahçe:


          Final Four'a katılan takımın en büyük enerjisi buradan geliyordu.Yüksek kombine rakamlarıyla bunu kanıtladılar,bu sene de 9.000 lik rakamla bunu kanıtladılar.Maçlarını 13.000 kişilik Ülker Sports Arena da oynuyorlar.Madrid playoff maclarında 'Sarı Tribün' le etkileyici bir atmosfer yaratmışlardı.Salon,yakın geçmişte 3 Nba takımını da ağırladı.Boston,San Antonio ve Oklahoma...

          1.Panathinaikos:


          Diamantidis'in Avrupa efsanesi olduğu 18.000 kişilik salon.Olympic Sports Center(OAKA).Nerdeyse futbol tribünü yaratıp basketbolu olağanüstü seviyede anlayan,hakemi en iyi etki altına bırakan salon diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder