20 Eylül 2016 Salı

EUROLEAGUE 2016-17 DİMİTRİS DİAMANTİDİS SEZONU BAŞLIYOR



          Bilindiği gibi Avrupa basketbolunun efsanesi Dimitris Diamantidis geçen sezon kariyerini noktaladı.Ben de bu sezonu ona armağan ediyorum.Aslında Euroleague 2016-17 sezonunun ismini Dimitirs Diamantids sezonu olarak layık görebilir.Türk futbolunda buna benzer girişimleri görüyoruz.Süleyman Seba Sezonu,Turgay Şeren sezonu gibi.



          12 ekimde start alacak normal sezon 7 nisan da son bulacak.Final Four da 19-21 mayıs tarihleri arasında İstanbul da yapılacak.Eylül ayının sonu gelmesine rağmen daha yeni açıklandı.Daha önce İstanbul olacağı konuşuluyordu zaten.Türk takımlarına ekstra motivasyon sağlayacağı ve Türkleri havaya soakcağı kesin.Organizasyon Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşecek ve Fenerbahçe de organizasyonu Ülker Sports Arena'ya çekmek istiyor.

          Formata gelince,genelde her sezon değişiyor.Bu sene de Nba benzeri bir oluşuma geçildi.Takım sayısı 16'ya düşürülerek lig usulü bir format uygulanacak.Her takım birbiriyle maç yapacak ve haftada 2 maçın yapıldığı enteresan fikstürlerde olacak.Ligin sonunda;

1 vs 8

2 vs 7

3 vs 6

4 vs 5 şeklinde sıralamalar tamamlanacak.

          Normal sezondan sonra,geçen sezonlarda olduğu gibi çeyrek finaller 5 maç üzerinden 3 galibiyete ulaşan takımlar ve hemen ardından F4 ile organizasyon İstanbul'da tamamlanacak.

          Türk basketbolunu 4 takım temsil ediyor bu sezon yine.Fenerbahçe,Anadolu Efes,Darüşşafaka Doğuş,Galatasaray Odeabank.Geçen sene bizi temsil eden Pınar Karşıyaka'nın yerine geçen senenin Eurocup şampiyonu Galatasaray Odeabank yer alıyor.

          Geçen sene organizasyonda yer alıp bu sene Şampiyonlar Ligi'n de yer alan veya turnuvaya katılamayan takımlar;

Partizan

Lokomotiv Kuban

Bayern Münih

Unicaja Malaga

Khimki Moskova

          Geçmişinde Final Four görmüş,iyi salon ve basketbol seyircisi olanturnuvaya heyecan ve renk katmış bu takımlar bu sene yer almıyor maalesef.

          Şimdiden bütün Türk takımlarına başarılar.Umarız F4 de bir Türk takımımızla temsil ediliriz.Euroleague'in bu orjinal formatında her geçen sene büyüyen bu organizasyon,keyfine doyum olmaz bir basketbol ziyafeti yaşatır bizlere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder