2 Ekim 2016 Pazar

EUROLEAGUE'İN DİĞER FAVORİSİ CSKA MOSKOVA



          Geçen sezonun son şampiyonu Cska Moskova.Onlar da kadrosunu koruyan iki ekipten biri.Bu da onlara Euroleague yeni formatında rakiplerin arasından erken sıyrılmalarını sağlayacaktır.Fenerle birlikte erkenden liderlik yarışını kovalayacaklardır.

          Kadrosunda Avrupa'nın en iyi oyuncusu ve geçen sezon normal sezon ve F4 Mvp'si Nando De Colo var.Teodosic de geçmiş sezonlara oranla daha olgunlaştı.F4 ve Sırbistan milli takımıyla yaptığı maçlar karakterini ve oyununu geliştirdi.Sahada daha lider bir oyuncu oldu ve daha sakin,daha winner.Euroleague'i kazanmanın duygusu onu bir kez daha şampiyonluk hedefini kovalatacaktır.Belki sezon sonunda bir Nba kontratı da almak isteyebilir.De Colo ve Teodosic'in mental ve fiziksel durumları Cska'yı yine en büyük favori yapıyor.Sanırım bahis sitelerinde de en büyük favori onlar.


          Diğer önemli oyuncuları;Vorontsevich,Higgins,Fridzon,Khryapa,Hines,Kurbanov,Aaron Jackson,Korobkov...

          Sezonun genelinde ve maç içerisinde konstrasyonlarını üst seviyede tutuyorlar.Bunun en çok F4 Finali'nde Fenerbahçe'ye karşı gösterdiler.

          Euroleague de en yüksek bütçeli takım olarak göze çarpıyorlar.Bu kadar paranın onları başarıya taşıyacak motivasyonlardan biri olduğunu düşünüyorum.

          Koçları İtoudis,senelerce Obradovic'in ekibinde çalıştı ve onun ekolünden.Ondan çok etkilendiği beden diline bile yansıyor.Kazanma arzusu,oyuncularıyla etkileşimleri,winner psikolojisi,sahaya müdahalesi gibi özellikleri Obradovic'den öğrendiğini düşünüyorum.


          2012 İstanbul Finali'nde Olympiakos'a Printezis'in son topunda kaybetmişlerdi.Olympiakos finale çıkar mı bilinmez ama İstanbul'a karşı rövanşı almak isteyeceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder